Sajam Građevinarstva 2024

SEEBBE 2024

 

Već nekoliko godina unazad, ova manifestacija nema značaj i odjek, kakav je nekada imala.

Sajam građevinarstva koji se održava u Beogradu od 22-25.04.2024. ni ove godine nije u potpunosti opravdao epitet najznačijnije manifestacije sa temom građevinarstva u regionu.

 

Organizatori i dalje ne uspevaju da privuku najznačajnije izlagače a osetno je i da broj posetilaca stalno opada.

 

Pre samo nekoliko godina unazad, sajamski prostor je bio mali za sve zainteresovane izlagače, a poseta je bila tako velika da su posetioci koji dolaze svojim automobilima morali parking da potraže van Sajma. Smeštajni kapaciteti Beograda su takođe bili popunjeni a većina kafana puna do kasnih sati.

 

U međuvremenu, i pored konstantnog rasta građevinske industrije, ova manifestacija polako gubi snagu, posetu i interesovanje javnosti. Građevinarstvo nije industrija koja se razvija brzim tempom ali organizatori bi morali da pronađu model koji će, pre svega vratiti izlagače i osmisliti program koji će vratiti posetioce.

 

Ovogodišnja manifestacija, može da Vam popuni nepunih sat vremena, ukoliko sretnete nekog poznanika, koji minut duže. Atmosfera je tiha, izlagači nemaštoviti i uglavnom se trude da ugoste partnere sa kojima i inače sarađuju i redovno viđaju. Posetilaca je jako malo i ne mogu, a da se ne setim sajmova ranijih godina kada se nije moglo kretati kroz hale, pa i van njih.

 

Najprimetnije je ipak, odsustvo najvećih proizvođača iz Građevinske industrije. U eri informacionih tehnologija, naprednih modela poslovanja, visokom nivou usluge i snabdevenosti, deluje da sajam gubi smisao postojanja. Sve je dostupno u obližnjim stovarištima i salonima, kao i na internetu.

Organizator je opet propustio priliku da privuče izlagače i posetioce i samom činjenicom da manifestacije počinje u ponedeljak a završava u četvrtak iako je poznato, da najviše posetilaca može da dođe vikendom.

Ali ostavićemo te teme organizatorima koji ionako nisu sigurni da li će sledeće godine imati gde da organizuju, bilo kakvu manifestaciju.

 

Nedeljne Vesti

Nedeljni pregled u Vašem sandučetu - besplatno

Scroll to Top